RIDLÄGER 2018 Baståsens Ridläger

Klicka här för att boka ridläger

Stalltjejer

 

       

     Sommarläger 2018

    (återträffar, weekendläger, övriga lovläger ligger under sommarlägren)

 

Sommarläger:

När man anmäler online: till tex läger nr1 ska man anmäla enligt följande:1A om man inte har egen häst och till 1 B om man har egen häst.Det är samma läger men detta är för att vi ska se att lägerhästarna räcker, och när några kommer med egen häst kan vi ta in någon extra på lägret om efterfrågan finns :) dvs om ingen har med egen häst på lägret är det max 16 deltagare annars kan det bli något flera.

Småponnyläger och dagläger för sommaren kommer ut under jan/feb när vi har klart med ledare till dessa.

 

Sommarläger 1: Träningsläger fälttävlan. Från 10 år och uppåt, ridvana minst 4 år. 

Ankomst söndag 10 /6 mellan 19- 20, Avresa fredag 15/6 ca kl 12.

Avgift 5200:-, varav anmälningsavgift 2000:-

 

Sommarläger 2: Barn och ungdomsläger. Från 10 till 18 år, minst 2 års ridvana.   

Ankomst lördag 16 /6 mellan 15 - 16, Avresa torsdag 21/6 ca kl 12.

Avgift 4800:-, varav anmälningsavgift 2000:-

 

Sommarläger 3: Barn och ungdomsläger. Från 10 till 18 år, minst 2 års ridvana.  

Ankomst söndag 24/6 mellan 15 - 16, Avresa fredag 29/6 ca kl 12.

Avgift 4800:-, varav anmälningsavgift 2000:-    

 

Sommarläger 4: Semestervecka

 

Sommarläger 5: Träningsläger fälttävlan. Från 10 år och uppåt, ridvana minst 4 år. Ankomst söndag 8/7 mellan 19 - 20, Avresa lördag 14/7 ca kl 12.

Avgift 6250:-, varav anmälningsavgift 2000:-

 

Sommarläger 6: Semestervecka  

 

Sommarläger 7: Semestervecka

 

Sommarläger 8: Semestervecka

 

Sommarläger 9: Träningsläger fälttävlan. Från 10 år och uppåt, ridvana minst 4 år.  

Ankomst söndag 5/8 mellan 19 - 20, Avresa lördag 11/8 ca kl 12.

Avgift 6250 :-, varav anmälningsavgift 2000 :-

 

 

ÅTERTRÄFFAR:

Kommer återträffar för vissa av 2017 sommarläger under våren 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

Barn/Ungdomsläger

thumb Korvbarn/ungdomsläger försöker vi variera ridningen så mycket som möjligt. Det finns läger för olika åldrar och olika ridkunskap. På förmiddagarna delas eleverna in i grupper , ofta efter riderfarenhet, och sen trimmar vi hoppning eller dressyr. Efter lunchen har vi bad eller lite egen tid och ett teoripass.

Efter att vi har tagit in hästarna igen och fikat är det dags för dagens andra ridpass och då oftast ut i skog och mark. Kvällarna fylls av aktiviteter som leds av våra duktiga ungdomsledare. Möjlighet att prova på tex voltige, gymkhana och körning finns.

Lägren avslutas med tex en hopptävling eller uppvisning av något slag, då föräldrarna är mycket välkomna att komma och titta.

barbackasamling

Shettis/russläger

thumb ShettisarbommarShettis/russläger vänder sig till alla som vill rida de lite mindre hästarna. De flesta ponnyerna är av raserna Shetlandsponny och Gotlandsruss. Här kan du vara med oavsett om du har ridit i många år eller om du har ridit lite kortare tid. ( Bara du klarar av att rida din häst själv i skritt och trav)

Barnen delas in i grupper vid ridningen så att alla får ut så mycket som möjligt av sitt ridläger.

Vi hinner också med mycket annat än ridning på ridlägret. Förutom teori, där vi bl.a lär oss sköta och ta hand om våra hästar på bästa sätt, har vi tex gymkhana, lekar, körning, småtävlingar, bad, korvgrillning mm. Vi tränar också på något som vi kan visa upp för föräldrarna sista dagen!

shettisrusslageruppstallda2

Fälttävlansläger: Träningsläger och Prova på läger

thumb trappanPå ett fälttävlansläger tränar vi på grenens tre delmoment, dvs dressyr, hoppning och terräng. Det blir också tempoträning när man lär sig att känna hur fort man rider. Vi provar på olika typer av hinder som finns på vår fina terrängbana. Även vattenhinder. På teorin lär vi oss om reglerna som gäller när vi tävlar fälttävlan. Hur man sköter utrustning, tränar och hur man sköter sin häst.

Avslutningsvis rider vi en enklare fälttävlan med dressyr, hoppning och lägret avslutas med terrängritten den sista dagen. Möjlighet att ta fälttävlanskortet finns för de elever som har med sig egen häst för en extra avgift.

 

thumb toveflammauthoppDet finns läger för dig som vill prova på vad fälttävlan är och aldrig tidigare provat och träningsläger för dig som är lite mer tävlingsinriktad eller har ridit länge och har en mycket god hoppvana och balans. Vi hoppas att du får en trevlig och lärorik lägervecka tillsammans med många nya mysiga kompisar.

För dig som har egen häst finns det även ibland helgkurser i fälttävlan. Det brukar bli två intensiva dagar med både ridning och teori. Dessa kurser kan både vara upplagda med och utan boende/uppstallning, beroende på om vi har andra ridläger parallellt.

Mor och Dotterläger

thumb mor dotter lagerMor och dotterläger - Kom iväg och gör något roligt tillsammans! Från och med 2016 har vi valt att inte ha speciella mor och dotter läger utan öppna upp vissa av de vanliga ridlägren även för vuxna.

Upplägget på lägret är som ungdoms och småponnylägren. Man rider två gånger om dagen och vi delar upp i grupper efter ålder och kunskap. Efter en heldag i stallet är det skönt att koppla av med lite mat och eftersnack om hur dagen varit i stallet och på hästryggen.

Kom gärna med önskemål i anmälan om det är något speciellt du vill prova på under din lägervistelse. Kanske är det ett extra dressyrpass eller att få ta en lugn galopp genom vattenhindret på terrängbanan.

Dagridläger

thumb kingenvattnetNär det är dagridläger rider vi två pass och har ett pass teori per dag. Du är här från kl 8.00 till 16.00 varje dag. Under dagridlägret har du en egen ponny (Shettis eller russ) som du tar hand om hela dagen.

Vissa dagridläger ingår lunch och vissa tar man med egen lunch, kolla vad som gäller på just ditt dagridläger. Förutom på sommaren har vi även dagridläger enstaka dagar på helger och lov året runt.

 

Weekendkurser

thumb IdasadlingHelgkurser har vi med jämna mellanrum med olika teman. Mamma/barn kurserna brukar vara mycket populära. Alltid skönt att komma bort från vardagen och göra något tillsammans. Är ni ett gäng kan vi även lägga in extra helgkurser efter önskemål. Vi delar upp i grupper så att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse här på gården. Naturligtvis lär vi oss mycket om hästar, hästhållning, träningsupplägg mm Mycket efter egna önskemål.

Vi har även helgkurser som är fälttävlansinriktade och vänder sig till dig med egen häst. Mer info under fälttävlansläger.